Pages

tirsdag 27. oktober 2015

Malaysia Day 1 - The one with Chinatown and Batu Caves

Klokken 1 i natt kom jeg, Ananda, Hania og Braydon hjem fra tidenes langhelg i Malaysia og Kambodsja. Vi har vært i jungelen, hatt en utsikt på 335 meter over bakken, badet i hvitt vann, vandret rundt i en 1000 år gammel by, ligget i hengekøye, besøkt en flytende landsby, og noen av oss har spist frosk og slange. Vi har sovet så alt for lite, men hatt det helt fantastisk! Så her kommer bilder fra den første dagen vår i Kuala Lumpur.

Forrige onsdag landet vi i Kuala Lumpur klokken 7 om morgenen lokal tid. I de indisk stilte hjernene våre var klokken da 4.30, så det var en trøtt gjeng som entret flyplassen i Malaysias hovedstad. Det å finne fram til hostelet vårt ble en vanskeligere jobb enn vi hadde håpet på. Vi visste at det skulle ligge i Chinatown, men vi hadde ikke noen ordentlig adresse dit. Taxisjåføren slapp oss derfor bare av i det området han trodde at hostelet sånn cirka ville være i. Etter å ha trasket rundt blant kinesiske salgsboder og gatekiosker i en halvtime fant vi endelig en som hadde hørt om hostelet vi lette etter og viste oss veien dit. Det viste seg at det lå rett ved det stedet taxisjåføren vår satte oss av. Typisk. 
Siden den eneste nattesøvnen vi hadde fått den natten var på flyet, la vi oss for å sove en time før vi dro ut for å utforske byen. Mer søvn enn det kunne vi ikke spandere på oss siden vi bare hadde 2 dager der. 
En kaffekopp var veldig nødvendig for å få kroppen i gang for dagen. Utforskningen av byen startet med at vi gikk gjennom Chinatown på leting etter en metro som kunne frakte oss til Batu Caves. Batu Caves var en av severdighetene i Kuala Lumpur som vi på forhånd hadde bestemt oss for at vi måtte sjekke ut. 
Batu Caves er navnet på et området utenfor sentrum av Kuala Lumpur. Det er et sted som har svære naturlige grotter inne i fjellene, hvor det er bygget hindutempler. Grottene var veldig imponerende, og de var pyntet med lys som lagde en veldig fin og spesiell stemning. Batu Caves regnes for å være en av de mest populære hinduistiske helligdommene utenfor India. Mulig det var noe i underbevisstheten vår som fikk oss til å dra til Malaysias mest hinduistiske sted på vår første dag ute av India. 
Batu Caves har flere grotter, hvor den ene krever at man må komme seg opp en alt for bratt trapp. Men vi trosset varmen og kom oss opp hvor vi fikk se enda en hule med templer, i tillegg til en fantastisk utsikt. 
Etter å ha vandret rundt i hulene var det tid for middag, så vi tok turen tilbake til Chinatown. Vi fant et gatekjøkken hvor vi spiste nudelsuppe, vårruller og ... frosk. Jeg slapp unna den sistnevnte retten ved å skylde på at jeg er veggis, men de andre tre smakte og syntes at det faktisk ikke var så aller verst. 

1 kommentar:

Copyright @ Travel Journal. Blog Design by KotrynaBassDesign