Pages

lørdag 31. oktober 2015

Cambodia Day 3 - The one with the floating village

Den 3. dagen i Kambodsja var den første dagen som vi ikke måtte stå opp tidlig for å rekke et fly eller en turistattraksjon. Klokken var derfor nærmere 12 da vi ruslet ut av hostelet og ned mot sentrum for å finne frokost.
Vi spiste på The Blue Pumpkin. Det er den mest europeiske frokosten vi har hatt på 4 måneder. BRØD <3

Denne dagens aktivitet ble en båttur i en flytende landsby! Det er flere slike landsbyer i Kambodsja ettersom vann tar opp store deler av landets areal. Verdens 10. lengste elv finnes der, i tillegg til en innsjø midt i landet som i regntiden blir på hele 16 000 kvadratkilometer (!). På veien til den flytende landsbyen så vi mange hus som stod på stylter for at de skal overleve flommen fra regntiden.

Vi fikk en båttur nedover en elv med en guide som selv hadde vokst opp i den landsbyen vi besøkte. Der hadde de alt som en vanlig landsby ville hatt: sykehus, politistasjon, butikker, kirker og skoler, bare at alt lå flytende på elven. De hadde til og med "veier" med veiskilt for båtene.
Ved elvens slutt kom vi ut til den store innsjøen, Tonlé Sap. Det så ut som vi kom ut til havet, for det var bare vann så langt øyet kunne se, men det er faktisk bare ferskvann. 
Hania er den største badenymfen jeg har møtt, så hun tvilte ikke ett sekund da guiden vår nevnte at det gikk an å bade fordi det ikke var noen krokodiller akkurat her. 
Jeg spurte guiden om å få prøve hatten hans og han sa at jeg kunne beholde den!
Vi stoppet ved en av landsbyens flytende skoler. Bildet ovenfor er fra et av klasserommene. 
Da solen var i ferd med å gå ned stoppet vi ved en butikk hvor vi kunne gå opp på taket for å få fin utsikt over solnedgangen. 
Dette var utsikten vår fra båten på vei tilbake til fastlandet. Helt nydelig. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Copyright @ Travel Journal. Blog Design by KotrynaBassDesign