Pages

torsdag 29. oktober 2015

Cambodia Day 1 - The one with "1 daaallar"

Jeg sov som en stein hele flyturen fra Kuala Lumpur til Siem Reap. Jeg åpnet ikke øynene før Air Asia flyet landet på kambodsjansk jord, og makan til flyplass som møtte oss utenfor vinduet har jeg aldri sett før. Det var rekker og rader av små, søte hus! Ikke akkurat Oslo Lufthavn Gardermoen stil. 
På nettsidene til hostelet vi skulle bo på stod det at gratis transport fra flyplassen var inkludert i prisen, noe de også bekreftet da vi sendte dem mail og spurte om dette stemte. Til tross for at de skrev at de skulle møte oss der, var det ingen fra Cambodia Backpacker Guesthouse som møtte oss på flyplassen den dagen. Taxi ble da vårt eneste alternativ. Av en eller annen grunn finnes det ikke minibanker på flyplassen i Siem Reap, noe som gjør taxiene sin cash-only-policy litt utfordrende. Taxisjåføren vår hadde heldigvis ikke noe problem med å stoppe ved en minibank på vei til hostelet slik at vi kunne få tak i kambodsjanske riel. Ifølge mine beregninger skulle 400 000 riel være et passende beløp å ta ut, men minibanken var ikke helt enig i det beløpet da det viste seg at den opererte med amerikanske dollar og ikke riel. 400 000 dollar hadde vært litt i meste laget for en helg i Kambodsja. Så med et litt mindre dollarbeløp i lomma kom vi oss videre og fram til hostelet.
Vi var så fornøyde med hostelet vårt! Hengekøyer og masse trær og planter overalt gjorde stedet superkoselig. Det drives av en familie som var utrolig hyggelige og det gjorde oppholdet vårt der enda bedre. Åttemannsrommet vårt hadde 2.5 vegger hvorav mesteparten var laget av bambus, så det var nesten som å sove ute i det fri. Hver seng hadde myggnetting rundt seg som ga det hele et preg av prinsesserom.
Etter at vi hadde funnet oss til rette på hostelet gikk vi ut for å se hva Siem Reap har å by på. På veien fra flyplassen kjørte vi forbi Old Market, så vi gikk ut for å prøve å finne det.
Stekte baguetter med smør og honning fra denne matboden ble en slager blant oss. Ikke akkurat det grovbrødet vi går og lengter etter, men bedre enn bare loff, som er det brødet vi spiser i India. 
På Old Market hadde de så masse kult! Vi endte opp med hengekøyer, tepper, kokosnøttskåler og bukser i alle slags farger. "Madam, only one dollar!" var en setning vi hørte mye. En selger lagde til og med en melodi til det, slik at det ble en sang. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Copyright @ Travel Journal. Blog Design by KotrynaBassDesign