Pages

onsdag 23. september 2015

Road Trippin'

På lørdag leide vi en taxi som kjørte oss rundt og viste frem vakre Goa. Det var en utrolig fin dag, så her kommer det bildespam fra dagen!
Turens første stoppested ble hovedstaden Panjim hvor vi spiste frokost og fikk se en veldig fin kirke. Vi spiste fruktsalat, toast og uttapam. Sistnevnte er en slags deig fylt med forskjellige ingredienser og ost som fikk det til å smake litt som pizza. Noe av det kule med å spise i dette landet er at vi alltid kommer over noen nye greier som vi ikke har smakt før!
Panjim Church
Denne turens reisefølge bestod av Viviana, Isabelle, Ananda, Rachael og M'ghan!
 Som nevnt var det fridagen vi hadde forrige torsdag som fikk oss til å reise vekk akkurat denne helgen. Fridagen var grunnet Ganesh Chaturthi som er en festival til ære for den hinduistiske elefantguden Ganesh. Festivalen hadde til og med egen story på snapchat! Rundt omkring i byen så vi spor av festivalen, ettersom den varer i rundt 10 dager. I Panjim gikk vi forbi et slags tempel hvor det var pyntet for Ganesh.
Etter å ha sett Panjim kjørte vi videre sørover mot en krydderplantasje. Det var et veldig fint sted hvor vi følte at vi vandret rundt midt i jungelen. Vi fikk omvisning på plantasjen av en guide som fortalte oss om hvordan de ulike krydderne gror og hva de brukes til.
 Denne lille chillien blir bare 2 cm lang, men den er ekstremt sterk. "Serve it to your friends and they'll remember you forever, but never come back for dinner ever again" som guiden vår sa. 
 Guiden helte noe i nakkene våre som inneholdt noen urter som skulle holde myggen vekke.

Etter omvisning på plantasjen dro vi til et sted rett i nærheten for å henge med elefanter! Vi har jo allerede badet med elefanter tidligere på Indiaturen vår, men jeg bader gjerne med elefanter så ofte jeg kan. Denne gangen fikk vi bare hver vår lille kokosnøttskallbit som vi liksom skulle skrubbe elefanten med, så jeg vet ikke hvor mye renere den ble, men gøy var det uansett!
Ikke alle hadde med seg klesskift, så vi var ganske fornøyde med oss selv da vi var ferdige med å vaske elefanten og hadde klart å gjøre det uten å bli våte på klærne. Dette viste det seg at det ikke var noe vits i å ha prøvd på, for etter vasken sa elefantmennene at vi kunne få sitte oppå elefantene. Jeg burde kanskje ha skjønt hva som da skulle skje, men jeg ble likevel satt ut da elefanten plutselig ga oss en skikkelig dusj! 
Vi fikk også ri på elefantene!

Turen vår ble avsluttet på en av de fineste strendene jeg noen gang har sett. Taxisjåføren vår fortalte at den har blitt kåret til en av de fineste strendene i hele Asia, og jeg tviler ikke ett sekund på det. Helt hvit sand omkranset av palmetrær og med en vanntemperatur som ville fått enhver frysepinne i havet.
Ett av ritualene under Ganesh Chaturthi festivalen er å bære en Ganeshfigur ned til et vann eller havet for så å legge den igjen der. Vi møtte derfor på noen slike figurer liggende i vannkanten på stranden.
Denne dagen legger seg fint inn på topp 10 listen over bra dager i India så langt!

1 kommentar:

Copyright @ Travel Journal. Blog Design by KotrynaBassDesign