Pages

tirsdag 22. september 2015

Bricks & Bamboo

Fram til nå har vi bare benyttet oss av fly og tog når vi har reist rundt i India, men på turen vår til Goa endte vi opp med å ta buss. Planen var egentlig å ta toget, men i et land med over 1,2 milliarder mennesker er det ikke bare å stille opp på togstasjonen ved avreise og kjøpe billetter. Togbilletter må bestilles i god tid i forveien om man vil ha en sjanse for billetter, så vi bestilte Goa-turen vår i slutten av juli, men selv det var ikke tidlig nok for å få billetter. Da vi 24 timer før avreise ikke var lengre oppe enn nr. 7 og 8 på ventelisten, skjønte vi at vi måtte finne på en plan B. Vi ble derfor nødt til å kjøpe bussbilletter i stedet, men dette var heller ikke så lett da busselskapene bare godtok indiske betalingskort. Heldigvis ble Mr. Das (vår godt betalte far i huset) vår reddende engel, så han ringte et reisebyrå og fikset bussbilletter for oss!

Før avreise med bussen dro vi innom et gatematsted for å kjøpe med oss Veg Paneer Sandwich (mer om vår kjærlighet for disse sandwichene senere) som matpakke. Der var køen litt lengre enn først beregnet, så plutselig hadde vi dårlig tid. Vi sprang fra stedet med sandwichene i hånden og fikk tak i en rickshaw som kjørte oss til reisebyrået hvor vi skulle hente bussbillettene. Det var heldigvis ikke noe betalingsproblemer der, så vi kom oss raskt av gårde igjen til bussen. Det var litt for langt å gå til busstoppet, så en av de ansatte ved reisebyrået stablet oss med ryggsekker, vesker og poser på motorsykelen sin, og kjørte oss bort dit. Den indiske trafikken eier ikke grenser når det kommer til stabling av folk og varer på framkomstmidler. Det hele føltes som om vi var med i Amazing Race, men vi rakk i hvert fall bussen! Vi hadde sleeper-bus, og den overrasket meget positivt både med tanke på hygiene og komfort. Så hele den humpete veien fra Hyderabad til Panjim (hovedstaden i Goa) hadde vi hver vår seng å sove i.
Hostelet vårt i Goa het Bricks & Bamboo. Dette er et veldig passende navn, for stedet er bokstavelig talt bare laget av bricks og bamboo. Dette var ikke noe 5 stjerners hotell, men der det manglet varmtvann og tette vegger, tok det igjen på stor sjarm. Gutta som eide stedet hjalp oss med alt hva enn det måtte være. De fikset scootere til oss, kjørte oss rundt da det regnet for mye til å bruke scooter og ringte rundt for å fikse dagsturer til oss. Vi sov i køyesenger på 10-mannsrom og fikk nesten leirskolefølelse. Goa er et veldig turiststed, så vi møtte mange turister der. Jeg tror ikke jeg har sett så mange Europeere på en helg siden jeg var i Europa.
Hagen til Bricks & Bamboo
Dette er 2 måneder gamle Gonda. Hostel-gutta på Bricks & Bamboo fant henne ute i regnet da hun bare var 1 måned gammel. De tok henne inn på hostelet, og da vi var der sov hun på fanget til Ananda hver natt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Copyright @ Travel Journal. Blog Design by KotrynaBassDesign